Cloudi
Een prachtige aanwinst voor de tuin: Hydrangea Cloudi. Een hortensia die er bijzonder romantisch uitziet, maar even sterk en resistent is als de andere variëteiten in ons assortiment. Deze hortensia is het meer dan geslaagde resultaat van een soortkruising tussen Hydrangea serrata en Hydrangea macrophylla. De ontluikende bloemen zijn wit maar ontpoppen zich in zachte wolkjestinten: pastelblauw of poederroze. De zuurtegraad van de bodem bepaalt welke van die twee het wordt. De afgeplatte bolvormige trossen zijn soms helemaal gevuld met steriele bloemen en soms meer los met fertiele bloemen. Hydrangea Cloudi gaat ongesnoeid 80 tot 120 centimeter de hoogte in. In getemde vorm houdt ze het bij 60 à 80 cm.Deze schoonheid komt het best tot haar recht in volle zon of half in de schaduw. Aandachtspunt: bij volle zon moet de bodem voldoende vocht kunnen vasthouden in de droogste maanden. De plant verdraagt sowieso een vochtige bodem. Normale, humusrijke tuingrond is ideaal.Deze soort bieden we steeds in pot aan. Aanplanten kan dus het hele jaar door. Voeg organische meststof toe voor de doorstart in volle grond.
Planthoogte tot 100cm.
Algemene info
Tuinhortensia’s zijn opnieuw volledig in! Bestselect stelt je graag vier sterke en opvallende toppers voor: Hydrangea Pinky-Winky, Mega Mindy, Bobo en Cloudi. Deze vier cultivars hebben elk hun kenmerken om perfect te beantwoorden aan ieders wens. Eén ding hebben ze alleszins gemeen: ze zijn fors en sterk opgebouwd, waardoor de bloempluimen niet omwaaien of na een forse regenbui uitgeregend op de grond liggen: sterke planten met schitterende bloempluimen!
Onderhoud
Breng regelmatig wat compost aan rond de plant. In maart snoei je de droge bloemen weg tot vlak boven twee dikke knoppen, waar de nieuwe bloemen reeds in zitten. Hou je je Hydrangea Cloudi liever compact? Snoei dan elk voorjaar de helft van de takken weg. De andere helft zal bloeien. Het jaar daarop neem je de helft die bloeide weg en is het de beurt aan de andere takken om het beste van zichzelf te geven. Kondigt de weerman in april of mei nog nachtvorst aan? Bescherm de bloemknoppen dan met een vliesdoek.